Opdrachtgever:
Trim Nederland B.V.

Toegepaste techniek: FFF/FDM Fused Deposit
Moddeling 3D Printen
Gebruikte materialen: ASA met QSR (steunmateriaal)
Gebruikte machine(s): Stratasys F120/F370
Samenwerking: Seido Solutions Bvba, Medir
3D Scannen (Ridderkerk)
Doorlooptijd: 1,5 maand

Groothandel Trim Nederland levert benodigdheden voor hondentrimsalons en wilde zelf opzetstukken kunnen printen in 3D. Echter ontbrak het aan de noodzakelijke kennis van het voorbereidende 3D tekenen. ProTech3D Solutions heeft de bestaande ontwerpen omgezet naar 3D CAD, testmodellen geprint en eerste serie-oplagen geproduceerd. Tevens is met de klant kennis gedeeld over CAD-tekenen en 3D printen om voortaan zelf te kunnen produceren.

De vraag: Ontwikkel een customizable ontwerp van opzetstukken voor professionele hondentrimmachines en produceren van 3D printen in oplages.
De oplossing: Bestaande ontwerpen zijn na 3D scannen omgezet in 3D CAD, aangepast en bijgewerkt. Na een eerste testmodel is een serie-oplage geproduceerd met Stratasys 3D Printers.
Realisatie: Met de klant is afgestemd welke ontwerpfuncties behouden blijven en welke optimaler kunnen. In overleg met 3D scan leverancier ontwerp laten 3D scannen en omgezet in STEP model. Onze adviseurs hebben klant geleerd over 3D CAD tekenen, het uitwerken van modellen en 3D Printen om snellere ontwikkeling tot stand te brengen en productie zo versnelt realiseren.